miercuri, 22 decembrie 2010

Nat King Cole - The Christmas Song


Pentru ca mai sunt cateva zile pana la Craciun, va propun sa intram in spiritul sarbatorilor cu una dintre cele mai frumoase piese intr-o interpretare legendara: Nat King Cole – The Christmas Song.
The Christmas Song se mai numeste si Chestnuts Roasting on an Open Fire sau Merry Christmas to You. Desi este o melodie de iarna, a fost scrisa in 40 de minute in vara torida a anului 1944 de Mel Torme si Bob Wells. A fost interpretata pentru prima oara de Nat King Cole in iunie 1946, urmata de alte sesiuni de inregistrari in august 1946, 1952 si 1961.
E considerata ca fiind o piesa eleganta si a fost interpretata, de-a lungul timpului, de toate legendele muzicii de la Whitney Houston la Stevie Wonder si Diane Schuur care a primit si o nominalizare la Grammy in 1990 pentru varianta ei.
Nat King Cole este unul dintre cei mai apreciati artisti din istoria muzicala americana. Influenta sa a fost si inca este uriasa. Si-a inceput cariera intr-o biserica, cantand la orga, a continuat-o la pian in trupa King Cole Trio. Dupa ce a descoperit ca are o voce foarte buna si ca oamenii ii iubesc timbrul vocal, a lasat deoparte pianul pentru voce. A avut o cariera de 30 de ani iar vanzarile sale au ridicat cladirea Capitol Records din New York (este o metafora, insa datorita succesului sau a fost posibila constructia faimoasa constructie din Los Angeles – aici aveti o poza).
Va las sa ascultati piesa mai jos. Cred ca reda o atmosfera foarte frumoasa si linistita happy. Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu